Mentőöv Állatvédő Egyesület

Mentőöv Állatvédő Egyesület

Gesztenye, a mi kis csokimanónk :)

2016. július 19. - Mentőöv Állatvédő Egyesület

Rengeteg kutya megfordult már nálunk, mindegyiküknek van saját története, saját egyénisége. Mindegyiket imádjuk, és sajátunkként szeretjük addig, amíg el nem jön értük a GAZDI! De mégis mindig van köztük olyan, aki más, mint a többiek. Nekem Gesztenye (vagy ahogy magunk között hívjuk, Hurka-bár lehetne kolbász,krinolin- a csokibarna, pálcikalábú tömör kis testével :) ) ilyen.

p1610486.JPG

 

2015-ben egy bejelentést kaptunk Karancskesziből, hogy három kutyus élete veszélybe került, mert a gazdi, egy idős bácsi meghalt, a felesége sajnos már magát is nehezen látja el, nemhogy a három kedvencet. Mivel szokásunkhoz híven éppen a csillárokon is kutyák,cicák lógtak, tudtuk, hogy azonnal elhozni nem tudjuk őket, de kimentünk fotózni, vittünk nekik tápot, és próbáltuk az ott fogadott helyzetet picit jobbá tenni számukra, amíg megoldást találunk. Volt egy édes pici fekete kis gombóc a mamijával (őket átvette a Schnauzer fajtamentés, amit nagyon szépen köszönünk ezúton is) , és ott volt ez a pici kis szeretetbomba is, Gesztenye. Sosem felejtem el ezt a barna kiskutyát 1 méteres láncon a hegyoldalba kötve. Ól helyett egy félig földbe ásott raklap volt neki, ami nemhogy az időjárás ellen nem véd, de ha valahogy be is kúszott alá, a hegyről lezúduló víz és sár teljesen lehetetlenné tette, hogy biztonságba vonuljon. Egy rozsdás fazék víz nélkül, és a földre borított több napos zöldbab főzelék...

p1510305.JPG

Szörnyű volt látni ebben a helyzetben ezt az akkor még kölyökkutyát. Bántani nem bántották sosem, de valahogy mégis azt éreztük, hogy meg kell oldanunk nagyon hamar, mert ez így nem élet számára. Némi szervezkedés után elhoztuk Őt is :)

Azt gondoltuk, megkapja az oltásait, chipet, ivartalaníttatjuk, aztán hajrá, jöhet a GAZDI. De Hurka-Gyurka okozott ám meglepetéseket :)

A hátán foltokban hullott a szőr és iszonyúan vakarózott. Bolhamentesítésen azonnal átesett, így az kizárva.

12790024_1363865220305553_1518192997_o.jpg

Csináltattunk neki labort, allergia tesztet, de titkon azért bíztunk abban, hogy mivel egy bitang stramm keverék kislegény, nem ám az allergia lesz a probléma. Hát de. Allergiás, de nagyon. Úgy nagyjából majdnem mindenre. És ha esetleg az eredmény nem sokkolt volna kellőképpen, még összeszedett egy jó kis gombafertőzést is a rengeteg vakarózástól. Szeretjük ám a kihívásokat, de az olyat legfőképpen, ahol ennek okozója kifejezetten együttműködő :). Megnyírtuk, majdnem kopaszra, mert olyan dús bundája volt, hogy ember legyen a talpán, aki abból a bundából kiirtja a gombákat :) Hurka manó imádott fürödni, biztosan tudta, hogy a gomba elleni sampon illatától még ellenállhatatlanabb lett :), és mivel a pocakját is imádja, a gyógytápra való átállás sem okozott fennakadást. Royal Canin Sensitivity Control tápot eszik, és ennek hatására a szőre már úgy csillog, fénylik, hogy a legyek is hanyatt vágják rajta magukat rajta :)

p1610473.JPG

 

Ahogy kezdtük megismerni, rájöttünk, hogy igazi kis bohóc a lelkünk. Labdázni imád, teljesen transzba esik bármilyen gömbölyű tárgy láttán. Pattog érte, vakkant és cukin néz. Azt nagyon tud. És vigyorogni. Ha rosszat csinál, amit szóvá teszünk, teli szájjal röhög az arcunkba, gyakorlatilag kinevet. És maradjunk ilyenkor következetes "gazdik"...Ha esetleg sikerül a komoly arcot megőrizni, beveti a másik praktikáját. Bele kukackodik az ölünkbe. Kukackodik, mert először csak bújik, majd két mancsa a lábunkon van, és amíg mi olvadozunk eme két bájos szempár és vigyorgó fogsor láttán, szép lassan belekúszik az ölünkbe, észrevétlenül, hanyatt, puszikat osztva. Rafinált egy gyerek :). Igazi cuki, vagány, makacs kis terrier-szerű álomkutya. Makacs, mert ahogy a szidás-próbálkozások után hátat fordítunk, folytatja,amit elkezdett. Újra és újra. Aztán újra vigyorog. Nem lehet nem szeretni. Haragudni rá meg végképp. És Ő ezt nagyon jó tudja :)

Nagyon szeretnénk neki egy jó gazdit találni. Első ránézésre nem indul jó eséllyel a gazdikeresésben. Mert hát sokak szerint egy ilyen külsejű kutya nem szép, nem különleges. De nézzük csak meg jobban: csokibarna színű, tök egyedi. Fiatal fiúcska még, hiszen kb. 2014 októberében született. Oltott, chipezett, ivartalanított, és még a szívféreg tesztje is negatív, tehát full extrás. :) Foxi méretű, tehát kicsi, a szobában lévő fekhelye így nem foglal sok helyet, illetve az ágyba is mellé férünk. Akár ketten is :) Szobatiszta. Imád ölben lenni, bújni a gazdihoz, így télen jobb, mint a kandalló. Mert viccesebb és cukibb, és melegít. Órákig képes játszani a többi kutyával. Kanokkal is. Mellette lehetetlen rossz kedvűnek lenni. Miért? Hát olvasd el újra az előző bekezdést :). És végül, nézz a szemébe:

p1610471.JPG

 

Ugye-ugye? :) Beleszerettél? Akkor nincs más hátra, mint egy bemutatkozó levél írása a mentoov.orokbefogadas@gmail.com email címre :) Gesztenye-Hurka már nagyon-nagyon várja :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentoovegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr68900462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása