Mentőöv Állatvédő Egyesület

Szép,nyári napok.......

2016. augusztus 05. - Mentőöv Állatvédő Egyesület

40 fokos hőség, ragyogó napsütés. Ülhettünk volna akár egy medencében is hűsölésképpen, limonádét szürcsölgetve, de mivel már a szombat reggelünk bejelentések hadával kezdődött, így erről ismét lemondtunk. :(

Az első picike jövevényünk Bonbon, egy 5-6 hetes körüli kicsilány. Ki is posztoltuk az oldalunkra, rengetegen aggódtatok érte, és drukkoltatok az életéért, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk <3 Egy Salgótarjánhoz közeli faluban tették ki őt a főútra, bízva abban, hogy majd egy autó, a kóbor kutyák, vagy a kánikula elintézi a sorsát. Bonbonnak szerencséje volt, hiszen egy állatszerető ember időben rátalált, és értesített minket. Iszonyú kimerülten, fáradtan érkezett hozzánk, súlyos hasmenéssel, amit a rengeteg féreg okozott. Olyan mértékű volt a fertőzöttsége, hogy féreghajtó nélkül is már ömlöttek ki belőle élve a paraziták :( Nagyon megijedtünk, hiszen tudjuk, tragédia is lehet a vége ennek a fertőzésnek. Szerencsére már nagyon jól van, rosszalkodik, rendetlenkedik a csöppség :)

Íme egy friss fénykép róla, lehet ám gyönyörködni, illetve lassan várjuk majd a gazdijelöltek jelentkezését is :)

p1620702.JPG

 

Nem gondoltuk, hogy egyszer picit is örülni fogunk annak, hogy egy komplett kutyacsalád érkezik hozzánk, de Bonbon szerencséje most ez volt. Még aznap délután bejelentést kaptunk, hogy Nagykeresztúr felé a főúton pici kutyák és mamájuk szaladgál. Ismerjük sajnos ezt a szakaszt, rengeteg állattól szabadulnak ott meg, és az autók iszonyat sebességgel közlekednek. Tudtuk, hogy nem maradhatnak ott, mert soha nem tudnánk a lelkiismeretünkkel elszámolni, ha bármi bajuk esne. A mentésük nem volt könnyű, hiszen Merci (ejtsd: Merszi) anyatigrisként védte a gyerkőcöket, nem lehetett a közelükbe férkőzni. Egy órás becézgetés, etetgetés után a mami feladta, látta, hogy tőlünk úgysem szabadul, így engedte, hogy bepakoljuk a kicsiket, majd beugrott melléjük az autóba <3 Eleinte rendkívül bizalmatlan volt, azt gondolta, bántani fogjuk a kicsiket. Nem támadott már, de mindig a nyomunkban volt, fél szemét mindig rajtunk tartotta, amikor a babák közelébe mentünk. 3 nap múlva már kezdett  felengedni, megkaptuk az első, icipici farokcsóválást is tőle <3 És azóta egyre jobban haladunk :). Nagyon értelmes, együttműködő kislány, aki Bonbont azonnal sajátjaként kezdte el nevelgetni, aminek hatására a gyenge, fáradt kiskutya új erőre kapott. Ahogy Merci először megnyalta, engedte őt cumizni, eltűnt a mindent feladó kiskutya, és gyakorlatilag egy pillanat alatt visszatért belé az élet <3 <3 És a hasmenése is elmúlt :)

Merci, a mami:

p1620693.JPG

 

A fizikai és lelki állapota alapján nem volt könnyű élete idáig. A féregfertőzöttsége neki is nagyon súlyos volt, folyamatos kezelés és féreghajtás alatt áll, mert neki is elég durva hasmenése volt, és még picit van a mai napig is a paraziták miatt. Nagyon sovány, de annyira, hogy ezt nem lehet az anyasággal magyarázni. A hosszú szőre miatt nem látszódik, de minden csontja kitapintható :( 3 év körülinek saccoltuk, de valószínűleg soha sem gondoskodtok róla :( Az emberekben elvesztett bizalma pedig sejthető, miért alakulhatott ki :( Mi mindent megteszünk azért, hogy ennek a csodálatos anyukának végre olyan élete lehessen, amit megérdemel <3

És most jöjjenek Merci picinyei, szám szerint öten. Azt már mondanunk sem kell, hogy a parazita fertőzöttség miatt ők is orvosi kezelés alatt állnak. :( Mindezek ellenére anyukájuk igazán nagyszerűen gondoskodott róluk, mert mindannyian csodaszép kis vasgyúrók :)

Lássuk a csoki családot egyesével. Az első Tibi, az egyetlen fiúcska a csapatban :)

p1620676.JPG

Twix és Snickers

p1620643.JPG

Nesquik

p1620691.JPG

és MilkyWay

p1620720.JPG

Sajnos mire már fellégezhettünk volna a hétvégéből, hétfőn újból bejelentésre mentünk. 4 pici kutyát dobtak ki késő este Nagylócon a főúton, egy ZSÁKBAN. Sajnos aznap este nem tudtunk elindulni, mert egyetlen mozdítható tagunk, aki lett volna, a lerobbant autójával állt a város közepén, de szerencsére a bejelentők figyeltek rájuk másnapig. Az ő mentésünk sem volt sokkal egyszerűbb, mert bár alig 2 hónaposak, már most rettegnek az emberektől. Menekültek bokrokba, autók alá előlünk, mire ők is beletörődtek a sorsukba, miszerint jönnek velünk, és meg tudtuk fogni őket. 4 gyönyörűséges baba, telis-tele bolhával és férgekkel :( Idimamijukkal elég hamar megbarátkoztak, most már nyüszögve, sírva csüngenek rajta, imádják őt. Sajnos nekik is kell a drukk, hogy az elkövetkező hetekben semmi gond ne legyen velük, és gond nélkül viseljék ők is a féreghajtásokat.

Lássuk őket is a felállás 2 kisfiú és 2 kislány :). Íme Zengő, Vacak, Szellő és Fruska :)

Itt még rettegve várták, vajon mit fogunk mi is csinálni velük :( Minden látszódik a szemükben :(

13898604_1501103866581687_1582569745_o.jpg

De ezeken a képeken már mosolyognak :)

13900649_1280806971959750_1742394234_n.jpg

13884382_1280802405293540_793344223_n.jpg

13933462_1280802821960165_1282386035_n.jpg

13936706_1280806938626420_655866694_n.jpg

 

Ha esetleg még az égiek szerint unatkoztunk volna, keddre várt minket a legszörnyűbb eset :(

A Salgótarjáni Állatgyógyászati Centrumból szóltak nekünk, hogy egy kiscicát bevittek hozzájuk szörnyű állapotban. A tulajok is befogadták, de valamilyen baleset történt vele, valamiért ők sem tudták mi, és nincs pénzük kezeltetni, de nem is szeretnék. Állatorvosaink sem szerették volna elaltatni, hiszen a borzalmas sérülésétől függetlenül egy dorombolós, kedves, bűbájos, 4 hónap körüli kiskandúrka.

Nos, a cicának gyakorlatilag leszakadt a feneke, és végig a hátsó combjairól lenyúzódott a bőr, ami már teljesen elfertőződött, iszonyatosan gennyes volt. Borzasztó fájdalmai lehetnek, de minden kezelés, gyógyszerezést, sebtisztítást egy hang nélkül, dorombolva tűr <3 Sajnos varrni nem lehet, így minden nap többször fertőtlenítjük, és alkalmazzuk nála a cukros kezelést, ami ilyen eseteknél nagyon sokban hozzájárul a javuláshoz, illetve folyamatosan kapja az antibiotikumokat, gyulladáscsökkentőt.

A kép felkavaró lehet, de próbáltunk alakítani rajta, hogy ne legyen nagy mértékben sokkoló:

081.jpg

 

Ennyi árva máskor egy hónapra is sok(k) lenne, most 3 nap alatt csak kapkodtunk a fejünket, égtek a vonalak, hogy megoldásokat találjunk.

Hát, igen, ezt választottuk, de az első bátortalan puszik TŐLÜK mindent megérnek <3 <3

 

Gesztenye, a mi kis csokimanónk :)

Rengeteg kutya megfordult már nálunk, mindegyiküknek van saját története, saját egyénisége. Mindegyiket imádjuk, és sajátunkként szeretjük addig, amíg el nem jön értük a GAZDI! De mégis mindig van köztük olyan, aki más, mint a többiek. Nekem Gesztenye (vagy ahogy magunk között hívjuk, Hurka-bár lehetne kolbász,krinolin- a csokibarna, pálcikalábú tömör kis testével :) ) ilyen.

p1610486.JPG

 

2015-ben egy bejelentést kaptunk Karancskesziből, hogy három kutyus élete veszélybe került, mert a gazdi, egy idős bácsi meghalt, a felesége sajnos már magát is nehezen látja el, nemhogy a három kedvencet. Mivel szokásunkhoz híven éppen a csillárokon is kutyák,cicák lógtak, tudtuk, hogy azonnal elhozni nem tudjuk őket, de kimentünk fotózni, vittünk nekik tápot, és próbáltuk az ott fogadott helyzetet picit jobbá tenni számukra, amíg megoldást találunk. Volt egy édes pici fekete kis gombóc a mamijával (őket átvette a Schnauzer fajtamentés, amit nagyon szépen köszönünk ezúton is) , és ott volt ez a pici kis szeretetbomba is, Gesztenye. Sosem felejtem el ezt a barna kiskutyát 1 méteres láncon a hegyoldalba kötve. Ól helyett egy félig földbe ásott raklap volt neki, ami nemhogy az időjárás ellen nem véd, de ha valahogy be is kúszott alá, a hegyről lezúduló víz és sár teljesen lehetetlenné tette, hogy biztonságba vonuljon. Egy rozsdás fazék víz nélkül, és a földre borított több napos zöldbab főzelék...

p1510305.JPG

Szörnyű volt látni ebben a helyzetben ezt az akkor még kölyökkutyát. Bántani nem bántották sosem, de valahogy mégis azt éreztük, hogy meg kell oldanunk nagyon hamar, mert ez így nem élet számára. Némi szervezkedés után elhoztuk Őt is :)

Azt gondoltuk, megkapja az oltásait, chipet, ivartalaníttatjuk, aztán hajrá, jöhet a GAZDI. De Hurka-Gyurka okozott ám meglepetéseket :)

A hátán foltokban hullott a szőr és iszonyúan vakarózott. Bolhamentesítésen azonnal átesett, így az kizárva.

12790024_1363865220305553_1518192997_o.jpg

Csináltattunk neki labort, allergia tesztet, de titkon azért bíztunk abban, hogy mivel egy bitang stramm keverék kislegény, nem ám az allergia lesz a probléma. Hát de. Allergiás, de nagyon. Úgy nagyjából majdnem mindenre. És ha esetleg az eredmény nem sokkolt volna kellőképpen, még összeszedett egy jó kis gombafertőzést is a rengeteg vakarózástól. Szeretjük ám a kihívásokat, de az olyat legfőképpen, ahol ennek okozója kifejezetten együttműködő :). Megnyírtuk, majdnem kopaszra, mert olyan dús bundája volt, hogy ember legyen a talpán, aki abból a bundából kiirtja a gombákat :) Hurka manó imádott fürödni, biztosan tudta, hogy a gomba elleni sampon illatától még ellenállhatatlanabb lett :), és mivel a pocakját is imádja, a gyógytápra való átállás sem okozott fennakadást. Royal Canin Sensitivity Control tápot eszik, és ennek hatására a szőre már úgy csillog, fénylik, hogy a legyek is hanyatt vágják rajta magukat rajta :)

p1610473.JPG

 

Ahogy kezdtük megismerni, rájöttünk, hogy igazi kis bohóc a lelkünk. Labdázni imád, teljesen transzba esik bármilyen gömbölyű tárgy láttán. Pattog érte, vakkant és cukin néz. Azt nagyon tud. És vigyorogni. Ha rosszat csinál, amit szóvá teszünk, teli szájjal röhög az arcunkba, gyakorlatilag kinevet. És maradjunk ilyenkor következetes "gazdik"...Ha esetleg sikerül a komoly arcot megőrizni, beveti a másik praktikáját. Bele kukackodik az ölünkbe. Kukackodik, mert először csak bújik, majd két mancsa a lábunkon van, és amíg mi olvadozunk eme két bájos szempár és vigyorgó fogsor láttán, szép lassan belekúszik az ölünkbe, észrevétlenül, hanyatt, puszikat osztva. Rafinált egy gyerek :). Igazi cuki, vagány, makacs kis terrier-szerű álomkutya. Makacs, mert ahogy a szidás-próbálkozások után hátat fordítunk, folytatja,amit elkezdett. Újra és újra. Aztán újra vigyorog. Nem lehet nem szeretni. Haragudni rá meg végképp. És Ő ezt nagyon jó tudja :)

Nagyon szeretnénk neki egy jó gazdit találni. Első ránézésre nem indul jó eséllyel a gazdikeresésben. Mert hát sokak szerint egy ilyen külsejű kutya nem szép, nem különleges. De nézzük csak meg jobban: csokibarna színű, tök egyedi. Fiatal fiúcska még, hiszen kb. 2014 októberében született. Oltott, chipezett, ivartalanított, és még a szívféreg tesztje is negatív, tehát full extrás. :) Foxi méretű, tehát kicsi, a szobában lévő fekhelye így nem foglal sok helyet, illetve az ágyba is mellé férünk. Akár ketten is :) Szobatiszta. Imád ölben lenni, bújni a gazdihoz, így télen jobb, mint a kandalló. Mert viccesebb és cukibb, és melegít. Órákig képes játszani a többi kutyával. Kanokkal is. Mellette lehetetlen rossz kedvűnek lenni. Miért? Hát olvasd el újra az előző bekezdést :). És végül, nézz a szemébe:

p1610471.JPG

 

Ugye-ugye? :) Beleszerettél? Akkor nincs más hátra, mint egy bemutatkozó levél írása a mentoov.orokbefogadas@gmail.com email címre :) Gesztenye-Hurka már nagyon-nagyon várja :)

 

 

Csak Veletek sikerülhet!

Új év, új remények...

Ismét kezdődik a "kampány időszak", ami azt jelenti, a civil szervezetek próbálják az elkövetkező egy évi működésükhöz "összekalapozni" az adó 1%-ot. Ez jelenti a jövőt, ez a bevételi forrás adja a civilek munkájának alapját. Nekünk ez a második évünk. Egyszer gyűjthettük eddig, az eredmény felülmúlta minden képzeletünket!  A következőkben szeretnénk Nektek bemutatni a 2015-ben végzett munkánkat, persze csak röviden, de bízunk benne, érteni fogjátok, ha figyelemmel követtek minket :)

Számszerűen 128 életet mentettünk ebben az évben.

Nem számított sosem, hogy öreg...

bobo.jpg

...vagy rendkívül fiatal...

matyiek.jpg

...esetleg fekete...

rudi.jpg

 

...vagy fehér...

bolkaek.jpg

Küzdöttünk hónapokig Velük, Értük:

súlyos bőrbetegség:

fanniek.jpg

autóbaleset:

aldo.jpg

 

Van, akinek a neheze most jön:

valdo.jpg

de nem adjuk fel, mert Ő is élni akar:

12506749_1062035640515664_1471368802_n.jpg

Számíthatnak ránk akkor is, ha egy komplett családról van szó...

sissyek.jpg

...de akkor is, ha magányosan rójják az utakat, a túlélésért...

bibi.jpg

Legyen szó fajtatisztáról...

liza.jpg

 

...keverékről...

mogyoro.jpg

...bársonytalpú zseboroszlánról :D

cica.jpg

kacifant.jpg

Ülünk árokparton napokig...

rumiek.jpg

...szeretjük őket, még ha más szemében ők nem is tökéletesek...

bony.jpg

...mert szükségük van Ránk!

somosi.jpg

Még akkor is, ha csak az utolsó perceiket könnyíthetjük meg...

baglyasi.jpg

elutottvizsla.jpg

Felelősek vagyunk Értük attól a pillanattól kezdve, hogy felemeljük az útról, életük végéig!

Ennek érdekében 2015-ben már NEM került el tőlünk gazdihoz ivarosan 7 hónapnál idősebb kutya:

sem kan...

matyihereles.jpg

...sem szuka..

lizaivartalan.jpg

Nem csak a felesleges szaporulat miatt, hanem a műtéttel megelőzhető ivarszervi megbetegedések miatt (pl. gennyes méhgyulladás, heredaganat) is. Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk azért az állatért, akiért felelősséget vállaltunk!

Minden kutyánk/cicánk korának megfelelő oltási programmal, parazitamentesítve várja az álomgazdi jelentkezését,

alca.jpg

felnőtt kutyáinkat elkezdtük szívférgességre tesztelni.

Elkezdtük létrehozni macskakaranténunkat is:

cicaotthon.jpg

ami lehetőséget fog nyújtani a cicák megfelelő elkülönítésére, betegségekre való tesztelés utáni oltási program idejére, műtétek esetében a biztonságos lábadozás idejére.

Minden védencünkért felelősek vagyunk életük végéig, így természetesen ha a leendő gazdi életében váratlan helyzet lép fel, mi visszafogadjuk, és igyekszünk számára megtalálni a tökéletes, immár végleges családot!

bikfic.jpg

 

Köszönjük mindenkinek, aki segítette munkánkat!

2016 - idén is számítunk Rátok!

 

Mentőöv Állatvédő Egyesület

Adószám: 18335589-1-12

12575876_1118042508228196_1294447028_n.jpg

 

 

Ideiglenes befogadás, avagy esélyt adni a túlélésre

Sokan félnek ettől a nemes feladattól, vagy csak egyszerűen nem gondolnak bele, hogy ezzel életet lehet menteni, szó szerint.

Hogy miért?

Minden egyes alkalommal, amikor bejelentést kapunk, az első és egyben legfontosabb kérdés, ami felmerül bennünk, az a "Hova tesszük?".

Ez sokkal nagyobb probléma annál,mint amilyennek tűnik. Jelenleg csak nálam 15 kutya van otthon. Még a fürdőben is egy kutyacsalád. Azt hiszem érthető, hogy már akármennyire szeretnék, nem tudok több kutyát elhelyezni.

És nagyon sokszor az életük múlik azon, hogy végre valaki ne hagyja őket magukra!

 sz.jpg

 

Rengetegszer hosszú órákat töltünk az út szélén egy állattal, mert úgy vagyunk vele, hogy ha törik, ha szakad, ott bizony nem hagyjuk, mert lehet, percekkel később elütik, agyonütik, meghal...

r.jpg

Nehéz, embert próbáló feladat ez. Viszont némi kitartással, rengeteg szeretettel, törődéssel igazi csodák tanúivá válhatunk:

10678548_370236496434859_619796454791929934_n.jpg

1601252_370245943100581_4847771429465469874_n.jpg

 

Nincs annál felemelőbb érzés, amikor végre "munkád" meghozza a gyümölcsét. Sikeresen cumiztattál, megteszik az első apró lépéseket. Kitartó voltál, így újra lábra áll. Türelmes voltál, szeretted, megkapod az első bátortalan puszit érte.

62882_273149776143532_365257686_n.jpg

luf.jpg

 

És ami még szintén gyakori: azért nem segítenek ideiglenes befogadásban, mert utána nem lesz szívük gazdihoz adni!

Ez nagyon igaz. Minden gazdisodáskor sírunk. Persze, nevelgetjük őket, talpra állítjuk őket, természetes, hogy hozzánk nőnek. De nekik jobb lesz. Sokkal,mint nálunk volt. Mi csak egy ugródeszka vagyunk a boldogabb élet felé. Nálunk sok kutya van, nem jut egy adott kutyusra elég idő. Pedig megérdemlik. Viszont a Gazdi, aki csak és kizárólag ŐT akarja, igenis mindent meg tud adni neki. Lesz rá elég ideje, ami nekünk nincs. Ők boldogok. Emlékeznek ránk, persze. Hálásak is, de amikor OTTHON vannak, azt érezzük, és megnyugszunk.

1653627_301445249980651_2048675417_n.jpg

piz.jpg

 

Az állatok költségét minden esetben vállalja az Egyesületünk. Viszont életet menteni csak EGYÜTT tudunk!

Amennyiben úgy érzed, készen állsz otthonodba fogadni átmenetileg egy kis árvát, nevelgetni, szeretni, megtanítani őt a boldog életre, mielőtt gazdihoz költözik, Salgótarján vagy környékén élsz, felelősségteljes vagy, kérjük ne habozz!

Vedd fel velünk a kapcsolatot az st.allatvedok@gmail.com email címen!

Segíts nekünk, ments meg egy ÉLETET!

Amikor nem tudunk nemet mondani...

Mennyiszer halljuk, olvassuk annak a bizonyos közösségi oldalnak a megosztásainál lévő kommentekben, hogy ilyenkor hol vannak a szervezetek? Minek vannak,ha nem segítenek? Miért csak a pénzt kéregetik,mikor ha segítség kell,nem jönnek?

Leírom a saját szemünkkel,mi hogyan látjuk ezt.

Átlagosan 20-25, esetenként 30 kutyusnak viseljük gondját egy időben. Természetesen sajnos mindig akkor érkezik újabb bejelentés, amikor már úgy érezzük,nincs tovább,mert már helyünk sincs, pénzünk, vagyis inkább tartozásunk ismét az egekben, energiánk is már fogytán...Mikor azt mondom, nincs helyünk már, az szó szerint azt jelenti,hogy a fürdőszobánkat is elfoglalta egy négylábú.

És ilyenkor kapunk egy hívást, hogy nagy a baj, segítsünk! Amikor tudunk, minden esetben kimegyünk a helyszínre, ha máshogy nem is tudunk segíteni, legalább chipet nézünk, fotózunk.

Aztán mikor kiérve ez fogad minket:

szatyros.jpg

vagy ez:

nera.jpg

akkor tudjuk,hogy bármi történik, de megoldjuk. Nem tudjuk hogyan, nem tudjuk hova, és azt sem, miből. Kérdezgetjük egymástól,hogy most mi lesz? Aztán a válasz, ami már jelmondatunkká vált: majd lesz valahogy! Mert talán még van egy szabad szobasarok, egy szabad fürdőszoba, egy szabad fészer.

Van eset,amikor nem tudunk mindannyian részt venni egy mentésben. Minden tagunk tudja, mi a helyzet minden téren, mégis mindannyian remegve azért felhívjuk egymást, hátha mégis valakinek eszébe jut egy megoldás, egy aprócska sarka egy szobának,ahova mégis el tudjuk tenni. Így volt ez Leila cicánál is. Csapda vágta le a lábát, sebe elfertőződve, mégis bújik, dorombol tagunk ölében, aki a maga pechére, Leila szerencséjére abban a rendelőben dolgozik,ahova megtalálói beszaladtak vele. "Tudom, gáz van, tudom,hogy nincs pénz, de segítsünk rajta!! Megérdemli!"

leila.jpg

 

Napokig tudnánk sorolni ehhez hasonló példákat. Csont és bőr árvák,

aisha.jpg

fiatal lélek, rettegő tekintet, mégis bízni akarás.

dani.jpg

 

Emberből vagyunk. Tudjuk, használnunk kell az eszünket. Tudjuk,a már meglévő védenceket nem sodorhatjuk veszélybe. Nekik oltás kell, nekik enniük kell. Mégis, mikor ilyen esetekkel szembesülünk:

mezei.jpg

az eszünk cserben hagy, és a szívünk kezd el diktálni. Szavak nélkül is,de erre esküdtünk fel lélekben: segítenünk kell nekik, mert lehet,ha mi nemet mondunk, nincs több esélyük. És mindenki higgye el, ha egyszer egy igazi állatvédő azt mondja, bármennyire is szeretne, egyszerűen már nem bír segíteni, akkor ez valószínűleg nem csak kifogás már. És akkor ő ebbe kicsit belehal. Mert tudja, lehet ő volt az utolsó esély :( :( :(

Néhány elkapott pillanat egy állatvédő életében

1240228_269391259852717_868294417_n.jpg

 

Sokan sejtik, de gyakorlatilag senki sem tudja,milyen egy állatvédő élete...Tele nevetéssel, gyakran könnyekkel, állandóan kemény munkával.. Íme mindez, képekben, röviden....

A legelső pillanat a legtöbbször kemény...

10301449_334892286635947_6152494690462369025_n.jpg

..megható...

10448768_340751472716695_4102700651016835468_n_1.jpg

62882_273149776143532_365257686_n.jpg

552053_232573793534464_902040222_n.jpg

 

Nem tudjuk, mi lesz a folytatás...

10469335_337396836385492_9212777165235274295_n.jpg

1947623_309104642548045_1621936714_n_1.jpg

Borzalmas, fájdalmas dolgokat látunk...

10710784_366203813504794_2128007472816717164_n.jpg

946358_266573410134502_1940548042_n_1.jpg

...és rengetegszer hiába teszünk meg mindent, a sors közbeszól...

 

10384762_352104211581421_2507415342589899293_n_1.jpg

935238_247496175375559_1230940196_n.jpg

10641033_365301640261678_5482292404890936501_n.jpg

Küzdünk napokig, hetekig, hónapokig...

10294253_332150706910105_1679332954073451302_n_1.jpg

10593126_361525930639249_8130857292538420452_n.jpg

..és mégsem sikerül :( Ilyenkor kicsit mi is belehalunk...Sírunk, magunkat hibáztatjuk: nem értjük,miért? Miért történik ez az egész????

De  olyankor jön mindig valami,ami miatt érdemes folytatni, talpra állni:

...ahogy jól lakottan alszanak:

10703530_372212202903955_4507024838263750961_n.jpg

10408019_344995985625577_7274335631159439098_n_1.jpg

Amikor először a borzalmak után Ránk mosolyognak...

1661654_372578886200620_262494626611550353_n.jpg

10517470_344854485639727_2478239328609046859_n.jpg

10882140_389199901205185_5298604463913379002_n.jpg

Amikor gazdihoz kerülnek...

1002684_379379115520597_5552326062039046670_n_1.jpg

10291105_369396279852214_5003888461876994330_n.jpg

..amikor visszajelzéseket kapunk, hogy "igen, Rá vártunk egész életünkben!"

10427359_346978805427295_5713638008292218613_n.jpg

1653627_301445249980651_2048675417_n_1.jpg

10492498_346479628810546_3163430614611945375_n.jpg

1982310_314696751988834_1617720117_n.jpg

...amikor rájövünk, nem vagyunk egyedül, mert vagytok nekünk Ti is:

10599697_386784698113372_544793504601434396_n.jpg1507630_389480694510439_3842519077047996605_n.jpg

1555323_385242531600922_2091221550389749589_n.jpg

Küzdünk, talpra állunk, mert Ők számítanak ránk!

936487_242616642530179_773368627_n.jpg

 

Köszönjük Nektek, hogy a legnehezebb időkben is velünk vagytok, támogattok minket, Őket! Nélkületek nem menne!

Ha támogatnád árváink ellátását, az alábbi módon megteheted:

  • Anyagilag: Számlaszámunk: 10400786-50526678-54741006 K & H Bank Mentőöv Állatvédő Egyesület
    Nemzetközi számlaszámunk (IBAN) : HU17 1040 0786 5052 6678 5474 1006
    Swift kód: OKHB HU HB
    Paypal: st.allatvedok@gmail.com
  • Táppal: jó minőségű felnőtt- illetve kölyöktáppal
  • plédekkel, ágyneművel
  • játékokkal

 

 

Néra története

Bejelentés alapján érkeztünk szeptemberben Endrefalvára egy kutyacsaládhoz. A mami teljesen elfekvő állapotban, a picik kihűlve. Azonnal állatorvoshoz rohantunk velük,ahol szembesültünk a szomorú valósággal:

Néra mama súlyosan alultáplált, a testéből mindenhonnan légylárvák másztak elő, abszolút nem tudja még a fejét sem emelni. Babái annyira ki voltak hűlve, hogy csak 3 kicsit sikerült megmentenünk.

10710784_366203813504794_2128007472816717164_n.jpg

10653277_366204116838097_6785503977923516790_n.jpg

10171628_366204230171419_7457560902072654556_n.jpg

 

Hosszú, küzdelmes időszak következett. A 3 pici nevelőanyukája Tündi és Emőke lett. Szerencsére minden zökkenőmentesen ment, a picik szépen cseperedtek, igazi kis vasgyúrók lettek. Nérával kapcsolatban több dolog is kiderült:

1601252_370245943100581_4847771429465469874_n.jpg

10632721_366204470171395_2182729498811456604_n.jpg

Megröntgeneztettük, hogy nincs -e valami gond a csípőjével,ami miatt nem tud lábra állni,és újabb szörnyűség derült ki ennek a kislánynak a múltjából: valamikor légpuskával lőtték meg :(

10665307_366854723439703_2489479254823276170_n.jpg

Neki mindent elölről kellett kezdenie: megtanult újra felülni, újra járni. A legnehezebb feladat az volt számára, hogy megtanulja: az emberek nem mindig rosszak. Eleinte mindentől rettegett: ha leesett egy falevél, ha csicsergett egy madár. Ha felemeltük mellette a kezünket, például egy labdát eldobva, vagy azonnal a földhöz lapult, vagy visítva menekült el. Rengeteget bánthatták őt korábban....

Mikor először felült:

https://www.facebook.com/video.php?v=367276300064212&set=vb.184087461716431&type=2&theater¬if_t=like

Icipici léptekkel haladtunk előre, de megérte! Nérából egy csodálatos királylány lett!

10678548_370236496434859_619796454791929934_n.jpg

 

Az embereket imádja, minden kutyával tökéletes a viszonya:

10881526_1069714329720645_4511365174960675799_n.jpg

https://www.facebook.com/video.php?v=388878417904000&set=vb.184087461716431&type=2&theater

Babái közül Joker és Elly már gazdira is talált. Még Holly lány gazdikereső, amit nem is értünk, hiszen gyönyörű, értelmes kislány, aki nagyon-nagyon megérdemelné már,hogy saját családot kaphasson:

10606551_378533765605132_6669452181182469515_n.jpg10882352_390997477692094_913248301593793918_n.jpg

És akkor pár szó Néránk természetéről. Emberekkel szemben rendkívül barátságos, ha rajta múlna, egész nap elücsörögne a gazdi mellett a kanapén. Minden kutyával nagyon jól kijön, nagyon szeret velük nagyokat játszani. Teljesen szobatiszta, nem rombol. Egyetlen, és tényleg egyetlenegy hibája van: a cicákat nem szereti.

Elkezdte felfedezni, hogy mennyire jó labdázni, rongyot húzgálni. Most éli a gyerekkorát, ami az ő életéből valószínűleg teljesen kimaradt :(. A hirtelen mozdulatoktól a mai napig megijed, de soha, semmilyen agressziót nem mutat. Rengeteg puszival, pacsival, önfeledt ugrabugrával hálálja meg a kedvességet, szeretetet, gondoskodást. Túlzás nélkül állítjuk, egy igazi főnyeremény, aki nagyon-nagyon megérdemelne egy családot, ahol végre élete végéig szeretik őt, ahol élete végéig osztogathatja a puszikat.

És akkor néhány mostani kép róla,hogy lássátok a kezdetektől hova fejlődött, milyen csodálatos, gyönyörű kislány lett belőle:

10404152_385507284907780_4518225884905552268_n.jpg10407823_389199924538516_7863961584186929416_n.jpg10624569_385507324907776_4233883929052150943_n.jpg10882140_389199901205185_5298604463913379002_n.jpg

 

Ő egy 2 év körüli tünemény. Közepes testű, jelenleg 20 kg-os szépség. Nem túl nagy, de nem is túl kicsi. Egyszóval ideális lakásban tartásra is, de persze nem lesz ellenvetése, ha a leendő gazdi kerttel is rendelkezik, mert nagyon szeret a szabadban játszani. Persze ha nincs túl hideg, mert elég fagyos a popója a kisasszonynak :). Oltásai rendben, ivartalanítva és chipezve van.

Ha úgy gondolod, Néra története megérintett, úgy gondolod, nagyon szívesen gondoznád, szeretnéd őt élete végégig, ne habozz! Gyere el,és ismerkedj meg vele! A szerelem első látásra garantált lesz ;)

A mentoov.orokbefogadas@gmail.com email címen vedd fel velünk a kapcsolatot!